Annelies Wolsink

Tuinadvies & ontwerp

In 1997 heb ik mijn hoveniersdiploma gehaald, waarna ik in 1999 gestart ben met mijn tuinadvies- & ontwerpbureau. Al ruim 23 jaar adviseer ik met name particulieren bij het aanleggen van tuinen, als ook bij het veranderen van bestaande situaties, zodat de tuin voldoet aan de eisen van de eigenaar/opdrachtgever. Het is altijd verstandig om vakbekwame mensen te benaderen en advies te vragen.

Mijn bedrijf bevindt zich in de Gelderse Achterhoek in de Gemeente Bronckhorst tussen Doetinchem en Zutphen en bestaat dit jaar 23 jaar!

Bronckhorst bestaat uit de kernen Bronkhorst en Steenderen, Drempt, Hummelo en Keppel, Hengelo (gld), Vorden en Zelhem.
Ook ben ik beschikbaar in de regio gemeentes Berkelland, Lochem, Oude IJsselstreek en Doetinchem als daarbuiten.

Cursus Tuinontwerpen

Om mijn enthousiasme voor tuinen op anderen over te brengen heb ik voor de KMTP Groei en Bloei, afdeling Doetinchem, een aantal cursussen Tuinontwerpen gegeven als ook voor de Volksuniversiteit in Doetinchem.
Deze cursussen worden niet meer door mij gegeven (2022).

Workshops thuis of op locatie

Verder heb ik een- of meerdaagse cursussen verzorgd, ook wel ‘workshops’ genoemd. Deze workshops werden gehouden bij de mensen thuis of op afspraak op een andere locatie.
Tegenwoordig vul ik dit in als tuincoach.

Inmiddels ken ik vele mensen, die niet zulke grote tuinliefhebbers waren, maar na opvolging van mijn adviezen of aanleg van de nieuwe tuin, met veel plezier bezig zijn gegaan in de tuin.

Wanneer het weer wat beter wordt en de dagen wat langer, zullen weer veel mensen zich met hun tuin gaan bezighouden. Misschien toch aanbevelenswaard om voor advies mij te benaderen via de e-mail of telefonisch.

Aanleg door hovenier

Zelf ben ik onafhankelijk waardoor de keuze voor een hovenier samen gemaakt kan worden met de opdrachtgever. Bij sommige opdrachten werk ik samen met hoveniers uit de Gemeente Bronckhorst in de Achterhoek, maar ook daarbuiten is uiteraard mogelijk.

Hoveniers

kunnen mij inhuren voor het maken van een ontwerp e/o het opstellen van een beplantingsplan. De beplanting zoek ik zelf uit of samen met de opdrachtgever(s) en wordt geleverd door leveranciers in de regio.

Aanleg door opdrachtgever zelf.

Begeleiden/monitoren bij aanleg kan ook samen met de opdrachtgever, als men de tuin in eigen beheer wil aanleggen en beplanten. Zie mij maar als een tuincoach!

Sterk in advies en met name beplanting
Wanneer mensen met de aanleg van een tuin beginnen, is het vooral belangrijk, dat vooraf wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn: welke grondsoort, de stand van de zon, kunnen er plekken worden gecreëerd waar je van de zon en/of schaduw kunt genieten of even een rustig plekje op kunt zoeken.
In sommige situaties adviseer ik opdrachtgevers om met de stoel door de tuin te gaan en gedurende een periode de fijnste plekken te ontdekken alvorens de tuin definitief in te richten. Bomen en heesters moeten het vaak ’te vroeg’ ontgelden, terwijl deze in vele gevallen meegenomen kunnen worden in het ontwerp!

Tevens is het belangrijk, dat de tuin in alle seizoenen aantrekkelijk blijft. Ook voor kleine tuinen zijn er mogelijkheden te over om er iets moois en persoonlijks van te maken. Mijn plannen houden rekening met beplanting voor vogels, vlinders en gebruik van water en duurzame materialen. Kortom een levende tuin!

Groenstyling:
Ook voor groenstyling kunt u bij mij terecht! Zoals het aankleden van uw ruimte bij de voordeur of op het terras of in of bij de overkapping of patio. Ik kan u adviseren bij de aanschaf van plantenbakken en uiteraard de planten die gebruikt worden.
Ook kan ik er voor zorgen dat uw tuin er mooi bij ligt bij verkoop van uw woning. Enige aanpassing kan al heel veel doen en een mooiere uitstaling geven!

Tuinmeubelen in de buitenruimte: dit geldt hetzelfde voor de inrichting van uw buitenruimte. Ik kan u uitgebreid adviseren in vormgeving, grootte en kleuren. Kijk voor mogelijkheden in de map ‘Tuinwinkel’.

Prairietuinen, prairiebeplanting: U krijgt de mooiste bos bloemen voor uw raam! in de kleuren die het beste bij u passen! Erg onderhoudsvriendelijk en uitermate geschikt voor bloemenliefhebbers. Als men na aanleg gedurende 2 seizoenen dit deel goed onderhoudt, dan is daarna het onderhoud minimaal; enkel in februari. Het blijft uiteraard wel monitoren!

Ook hierover kan ik u inhoudelijk informeren.

Alle op deze website geplaatste afbeeldingen, ontwerpen en schetsen zijn eigendom van Annelies Wolsink. Niets van deze website mag dan ook worden verveelvoudigd, in enige vorm of op enige wijze, hetzij digitaal, door fotokopieën of opnamen, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Annelies Wolsink.